LibreOffice

Ocjena: 4.00 (Broj korisnika koji su dali ocjenu: 3)

Najbolja besplatna alternativa Microsoft Office paketu je LibreOffice. LibreOffice donosi nove značajke i funkcionalnosti te ga mnogi preferiraju kao zamjenu za Microsoft Office paket.

Nakon odvajanja od OpenOfficea uzrokovanog Oracleovim preuzimanjem Suna, LibreOffice odlično napreduje kao novi besplatni uredski paket. LibreOffice donosi neke vrlo zanimljive mogućnosti i novosti, među kojima su uključene ekstenzije, poput one za PDF importiranje ili konzole za slide-show prezentacije. 

Omogućen je i rad sa SVG datotekama, jednostavan način formatiranja naslovnih stranica i numeriranja u Writeru, bolji i korisniji Navigator Tool, poboljšana ergonomija Calca za upravljanje čelijama i listovima, te filteri za učitavanje Microsoft Works i Lotus Word Pro dokumenata. Sve u svemu odličan i besplatan uredski paket za narod.

Writer je program za obradu teksta, izradu pisama, izvještaja, brošura i drugih dokumenata.

Calc omogućava sve napredne mogućnosti programa za izradu tabličnih kalkulacija kao što su: proračuni, analiza podataka, izrada grafova te mogućnosti donošenja odluka. Uključuje više od 300 različitih funkcija za financijske, statističke i matematičke operacije. Na temelju unesenih podataka moguće je izraditi velik broj različitih 2D i 3D grafikona koji se mogu jednostavno uključiti u druge dokumente. Podaci se mogu zapisati u obliku sukladnom istovrsnim komercijalnim alatima.

Base omogućava pristup i rad s bazama podataka korištenjem jednostavnog grafičkog sučelja. Upotrebom čarobnjaka moguće je brzo kreirati obrasce, izvještaje, upite, tablice, poglede i odnose. Kao osnovni oblik baze, Base koristi relacijsku bazu podataka HSQLDB. Osim ove baze bez instalacije dodatnih alata može koristiti i dBASE, Microsoft Access, MySQL i Oracle, ali i sve druge baze koji su dostupne putem sučelja ODBC i JDBC.

Math je namijenjen izradi i uređivanju matematičkih formula i jednadžbi. Za izradu složenih formula moguće je koristiti grafičko sučelje koje uključuje simbole i znakove koji inače nisu dostupni u uobičajenom fontu. Math se može koristiti kao samostalni
programski alat, ali i kao dio drugih programskih alata OpenOffice.org. Kao samostalni alat podatke može snimati u normi MathML namijenjenoj zapisu matematičkih formula na Webu.

Bazirano na 3 Broj korisnika koji su dali ocjenu i 0 Komentari korisnika
5 ocjena
0
4 ocjena
0
3 ocjena
0
2 ocjena
0
1 ocjena
0
✅ Dodaj komentar i ocjenu za ovaj softver.
Vaš email ne dijelimo sa trečim stranama.
Tech News
Ostali programi u ovoj kategoriji
Preuzmi putem QR koda
  • Kategorija: Uslužni
  • Platforma: Windows
  • Autor: Libre Office
  • Veličina: 339 MB
  • Preuzimanja: 1811
  • Licenca: Besplatno / Freeware
  • Ažurirano: veljača 19, 2020
Brzina Interneta - Speedtest

Urednikov izbor
Croatia Kviz
Android
Stop COVID-19
Android
GameLoop
Igre
Zoom
Audio & Video
Recuva
Sistem
SpywareBlaster
Sigurnost