IrfanView

Ocjena: 4.50 (Broj korisnika koji su dali ocjenu: 4)

Malo tko nije čuo za IrfanView! Radi se o jednom od najpopularnijih besplatnih preglednika slika današnjice. Brz i oboružan korisnim mogućnostima kao i malim preinakama u samom izgledu dobivamo odličan i po našem mišljenju najbolji besplatni preglednik slika.

Malo tko nije čuo za IrfanView (možda po činjenici da je bio prvi preglednik koji je znao prikazivati animirane GIF-ove), a iza često hvaljenog i od mnogih obožavanog preglednika slika koji se ne razmeće atraktivnim sučeljem već se fokusira na brzinsko pregledavanje fotografija, stoji zapravo samo jedna osoba. Autor Irfan Skiljan, porijeklom iz Jajca u susjednoj nam Bosni i Hercegovini.

IrfanView otvara fotografije ostavljajući dojam da se one pojavljuju brže nego trepnete okom. Premda je rudimentarnog sučelja, nije izostala ni mogućnost pregledavanja fotografija u prozoru nalik Windows Exploreru. Dakako, fotografije su smanjene na tek sitne male prikaze, ali već i tu nudi nekoliko korisnih mogućnosti. Osim što je moguće odrađivati tipične radnje kao i s drugim datotekama (brisanje, kopiranje, premještanje, itd), moguće je označene slike poslati FTP-om, izvoditi nekoliko JPEG Lossless operacija (ako imate instaliran plug-in), kreirati minimalističku HTML galeriju ili započeti slijednu obradu fotografija (konverziju ili masovno preimenovanje datoteka). 

Bazirano na 4 Broj korisnika koji su dali ocjenu i 0 Komentari korisnika
5 ocjena
0
4 ocjena
0
3 ocjena
0
2 ocjena
0
1 ocjena
0
✅ Dodaj komentar i ocjenu za ovaj softver.
Vaš email ne dijelimo sa trečim stranama.
Tech News
Ostali programi u ovoj kategoriji
Preuzmi putem QR koda
  • Kategorija: Grafika
  • Platforma: Windows
  • Autor: Irfan Skiljan
  • Veličina: N/A
  • Preuzimanja: 1649
  • Licenca: Besplatno / Freeware
  • Ažurirano: veljača 19, 2020
Brzina Interneta - Speedtest

Urednikov izbor
Croatia Kviz
Android
Stop COVID-19
Android
GameLoop
Igre
Zoom
Audio & Video
Recuva
Sistem
SpywareBlaster
Sigurnost