GitHub Desktop

Ocjena: 5.00 (Broj korisnika koji su dali ocjenu: 2)

GitHub - servis koji vam dozvoljava da uz pomoć Gita spremate kôd na njihove servere. Točnije, GitHub je vaš online repozitorij u koji spremate kôd, a stranica nudi još jako puno dodatnih mogućnosti. Neke od njih su mogućnost povezivanja sa drugim programerima, dozvoljavanje drugim programerima da vam „pomognu“ oko projekta, odnosno da ga „forkaju“ i još mnogo toga. GitHub je definitivno jedan od najboljih servisa ove vrste i ako se želite baviti programiranjem.

Git je open source sustav za praćenje verzija nekog programa koji je napravio Linus Trovalds – čovjek koji stoji iza Linux operativnog sustava. Što znači sustav za praćenje verzija programa? Kada programer radi neku aplikaciju, on konstantno radi izmjene na kôdu, odnosno datotekama od kojih se aplikacija sastoji. Kako bi uvijek imali sav napisan kôd, programeri koriste spomenute sustave za praćenje verzija. Oni te verzije programa (kôd) spremaju u repozitorije. Na taj način uvijek imaju više verzija svake datoteke i ukoliko nešto pođe po zlu, uvijek mogu vratiti jednu od starijih verzija datoteka. Ili uvijek u svakom trenutku mogu vidjeti kako se neka datoteka razvijala – kako je u nju dodavan kôd, tko ga je dodao (ili obrisao), u koje vrijeme i slično. No, osim sigurnosne kopije vašeg kôda, Git omogućuje da vrlo lako surađujete sa drugim programerima. Pošto se većina repozitorija sa kôdom nalazi na Internetu, svi programeri mogu „povući“ zadnju verziju programa i nadograđivati ju. Kada kažemo svi – mislimo na ljude kojima date pristup da modificiraju vaš program, tj. aplikaciju. Tu je još mnogo pogodnosti koje Git nudi, no shvatili ste poantu. Git je tu da prati izmjene na vašem kôdu.

GitHub je web stranica, odnosno servis koji vam dozvoljava da uz pomoć Gita spremate kôd na njihove servere. Točnije, GitHub je vaš online repozitorij u koji spremate kôd, a stranica nudi još jako puno dodatnih mogućnosti. Neke od njih su mogućnost povezivanja sa drugim programerima, dozvoljavanje drugim programerima da vam „pomognu“ oko projekta, odnosno da ga „forkaju“ i još mnogo toga. GitHub je definitivno jedan od najboljih servisa ove vrste i ako se želite baviti programiranjem.


Bazirano na 2 Broj korisnika koji su dali ocjenu i 0 Komentari korisnika
5 ocjena
0
4 ocjena
0
3 ocjena
0
2 ocjena
0
1 ocjena
0
✅ Dodaj komentar i ocjenu za ovaj softver.
Vaš email ne dijelimo sa trečim stranama.
Tech News
Ostali programi u ovoj kategoriji
Preuzmi putem QR koda
  • Kategorija: Uslužni
  • Platforma: Windows
  • Autor: GitHub, Inc.
  • Veličina: 88.6 MB
  • Preuzimanja: 699
  • Licenca: Besplatno / Freeware
  • Ažurirano: ožujak 27, 2020
Brzina Interneta - Speedtest

Urednikov izbor
Croatia Kviz
Android
Stop COVID-19
Android
GameLoop
Igre
Zoom
Audio & Video
Recuva
Sistem
SpywareBlaster
Sigurnost